20 Temmuz 2016 Çarşamba

Güzel Bir Cildin 10 Püf Noktası!!

1)Peeling Yaparak Cildinizi Yenileyin:
Halk arasında cilt soyma işlemi olarak da bilinse peeling; ciltteki lekelerinin tedavisinde, sivilce ve izleri ile siyah noktaların giderilmesinde ve kırışıklıkların tedavisinde son derece etkili bir yöntem. Peeling; cildin kendisini yenileme sürecini hızlandırıyor ve yaşlanma etkilerini geciktiriliyor. Haftalık veya 15 günde bir uygulanan seans aralıklarıyla, yaklaşık altı seansta işlem tamamlanıyor. Daha sonra ayda bir kez koruma tedavisi olarak önerilebiliyor.


2)Lekesiz Bir Cilt için 8 Tane Kuru Kayısı:
 A vitamini, cilt ve saç sağlığı için son derece önemli...
Cilt tonunu düzenliyor, güneş lekelerini gideriyor, sivilce ve izlerine de çok iyi geliyor. Nemlendirici etkisi göstererek de cildin elastikiyetini arttırıyor. Böylece cildin sıkı ve gergin olmasına katkıda bulunuyor. Aynı zamanda da hücre yenileyen antiaging özelliğe sahip...
A vitamini; karaciğer, kayısı,balkabağı, yeşil kabak,havuç, balık yağı, ıspanak, lahana, kırmızı biber ve tatlı patateste bol miktarda bulunuyor. Lekesiz ve bir cilt için günde; 8 kuru kayısı ya da yarım havuç yemeyi ihmal etmeyin. Yazın saçlarınızı güneşten korumak için de günde 1 dilim kavun, kayısı ya da havuç tüketin.


3)C Vitamini Bakımından Zengin Besinler Yiyin:
C vitamini; kollajen yapımını sağlıyor, bağ dokusu ile damar yapısını güçlendiriyor ve yaraların iyileşmesine katkıda bulunuyor. Cildi; yaşlanmaya yol açan serbest radikallere ve güneş hasarlarına karşı koruyor. C vitaminli kremler de;hem lekeleri açıyor hem de kırışıklıkları gideriyor. Çilek, kuşkonmaz, avakado, soğan, ananas, narenciye ve kuşburnu bol miktarda c vitamini içeriyor. Genç bir cilt için; günde 100 gram çilek yiyin.


4)Cildiniz Yağlı İse Su Bazlı Ürünleri Tercih Edin:
Cildinize uygun bir nemlendirici seçin. Cildiniz yağlıysa ve siyah noktalarınız varsa; yağ bazlı ürünler kullanmayın. Sizin için su bazlı ürünler uygun olacaktır. Güneş koruyucu ürünlerde de bu kurala dikkat edin!Ayrıca alerjik bir cilde sahipseniz;ürününüzü, bir uzmanın önerisi doğrultusunda seçin.
6)Haftada 3 Gün Yürüyüş Yapın:
Özellikle açık havada yapacağınız yürüyüşler ve egzersizler;kan dolaşımını hareketlendirip cildinizin daha ışıltılı olmasını ve genç görünmesini sağlıyor. Sağlıklı bir cilde sahip olmak istiyorsanız; haftada en az 3 gün, 45 er dakikalık yürüyüşler yapmayı asla ihmal etmeyin. Söz gelimi muz,pırasa, salatalık, sivri biber,çalı fasulye, kiraz sapı gibi ince uzun besinler domates, elma, lahana, kereviz gibi besinlere tercih edilmeli.

7)Nemli Bir Cilt İçin Günde 1 Bardak Süt İçin:
B vitamini su kaybını önleyerek; cildin nemlenmesini sağlıyor. Antioksidan etkisi sayesinde de; cildin genç ve parlak görünmesine yardım ediyor. Provitamin B5 (pantenol) ise; cildin nemlenmesini sağlamasının yanı sıra, saç bakım ürünlerinde de kullanılıyor. Hububatlarda balık, et, süt, yumurta, yoğurt, yeşil yapraklı sebzeler, kuru yemişler ve buğdayda bol miktarda bulunuyor. Nemli bir cilt için;günde 1 bardak süt içmenizde fayda var.


8)Sarkmaları Önlemek İçin 8-10 Bardak Su:
Cildin fonksiyonlarını tam olarak yerine getirebilmesi için; nemlenmeye, dolayısıyla suya ihtiyacı var. Vücut ağırlığımızın yüzde 60'ı sudan oluşuyor. Ancak yaşımız ilerledikçe; bu oran azalmaya başlıyor. Bunun sonucunda da; cildimiz kuruyor ve yüzümüzde kırışıklar ortaya çıkıyor.
Cildimizin elastikiyetini  kaybetmesi sonucunda da sarkmalar meydana geliyor. Cildinizi susuz bırakmamak için yapmanız gereken şey; tabi ki bol bol su içmek.

9)Günde 2-3 Fincan Yeşil Çay Yudumlayın:
Yeşil çay, içeriğindeki polifenoller sayesinde: cildi serbest radikallerden, C ve E vitaminlerine nazaran daha fazla koruyor. Bu sayede cildin sağlıklı ve ışıltılı görünmesini sağlıyor. Günde 2-3 fincan  yeşil çay için.


10)Benlerinizi Düzenli Olarak Kontrol Edin:
Benlerinizi güneşten korumanız önemli! Ayrıca ailenizde benlerden ileri gelen bir hastalık ya da gövdenizde çok sayıda ben varsa; bunların, uzmanlar tarafından takip edilmesi gerekiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder