12 Temmuz 2016 Salı

ESKİ SEVGİLİYİ GARANTİLİ UNUTMANIN 7 GÜNÜ!!!

Biliyorum başlık biraz sanki reklam kampanyası gibi oldu :)) Olsun canım bişeycik olmaz amaç zaten dikkat çekmekti eğer şuan bu satırları okuyorsanız amacıma ulaştım demektir.:) Neyse konuya girelim. Kimisi kendi yüzünden ilişkiyi bitirir kimiside mağdurdur yani terkedilendir gerçi bu durumların daha değişik versiyonları var ama neyse. Üzülmeyin her zaman umut vardır bazende tam umudu kesince mutlu oluruz. Bazende doğru kişiyi bulmak için yolda bir sürü tecrübeler ediniriz. Ama mutlaka birgün herkes doğru kişiyi bulur.Bu sizin için günler alabilir,yıllar alabilir. Çoğu zamanda doğru kişiyi bulduğumuzu sanırız. İşte eski sevgiliyi bırakıp önümüze bakmanın 7 günü:
DİKKATTTTT:İlk yapman gereken şey ona ait ne varsa silip,atmaktır. Bari ne yaptığına bakıyım bari facebook'ta kalsın gibi cin fikirler üretme! Heryerden silincek engelle demiyoruz sadece arkadaşlıktan çıkar. 
1.Gün:İstediğin Kadar Ağla
Bu ilk gün tabikide en kötü gün. 'Anılar bir insanı unutmak için verilen cezalardır' gibi bir söz duymuştum ve çokta haklı ama sen biz ne güzel eğlendik felan deme çünkü o bulunmaz bir hint kumaşı değil sende öyle değilsin. Başkalarıylada böyle anıların olucak tabi sen çabalarsan. Onla çıkarkende olmadı mı?? Oldu diyosan sıkıntı yok, olmadı diyosanda olucak hiç boşuna üzülme yeter ki kendini buna inandır. Eğer de ben mahvettim herşeyi diyosan bi sıkıntı yoktu diyosanda git ilişkini toparla! Bu acıyla baş etmek sana dünyanın en zor şeyi gibi gelebilir. Bu hisler içindeyken yapmaman gereken en önemli şey; yalnız kalmak!Yanında seni sabırla dinleyip bıkmadan usanmadan onu anlatırken, sana yaptığı kötü şeyleri de hatırlatacak ve motivasyon verecek birinin olması seni rahatlatacaktır. En yakın arkadaşı, annen, kuzenin ya da kardeşin...
Bugün onlardan birine sığın  ve içine atma, doyasıya ağla. Üstelik istediğin kadar da saçmalayabilirsin, eğer öyle biri yoksa da evin içinde ya da farklı bir yerde bağırıp çağırıp tek başına, dertlerini dökebilirsin...
2.Gün:Acını Yaşa
Şu anda bu kadar üzgün olman o kadar normal ki! Hiçbir şey olmamış gibi davranman çok saçma olurdu tabikide.Acını ne kadar derin yaşarsan, ileride o aklına geldiğinde içinde bir ezilme,burkulma ve kalp ağrısı olmaz. Bugün dilediğin kadar acılı şarkı dinleyip onu  anabilirsin. Fakat bunun için sadece bugün izin var unutma! Yarından sonra asla dramatik duygusal şarkılar dinleyip onu düşünmek yok ve bu acılı halinle insan içine çıkmamanı öneriyorum yani acıncak durumda olan sen olma. Sana acıyıp, gücünü kaybettirme kimseye...
3.Gün:Ondan Uzak Dur
Evet, onun sesini özlediğini düşünüyorsun. Küçücük bir özürle tekrar barışabileceğiniz umudu besliyosun ve Arasam n'olur ki? diye düüşünüyorsun. Sakın ama sakın onu arama, hemen bırak o telefonu elinden. Tabii mesaj göndermek de yok! İçinde böyle bir istek olduğunda hemen geveze bir arkadaşını ara. Saatlerce konuşup içini şişirebilir, seni yorup uykunu getirebilir. Uyumak,onu arayıp aynı şeyleri yaşamaktan çok daha iyidir. Ayrıca eğer yolda ya da okulda karşılaşırsanız konuşmaya çalışma. Çünkü en az bir kaç ay birbirinizi tam anlamıyla unutmayacağınız için arkadaş olarak kalmanız mümkün değil. Bu yüzden de sakın konuşup vakit geçirmek için arkadaşlık başlığı altında ona yaklaşma. olabildiğince cool takıl.
4.Gün:Arkadaşların Gücü
Arkadaşlarından birini seç ve senin bu dönem ruh ikizin olsun,yanından ayrılmasın hatta mümkünse sizde kalsın. Telefonunda hep onun elinde olsun! Ağlamaya başladığında seni motive edici konuşmalar yapsın, ona bakmak için telefonu eline aldığında ya da onun arkadaşlarını aramak istediğinde sana engel olsun, onu görüp donup kaldığında seni yönlendirsin. Bu arkadaşını seçerken sabırlı olmasına dikkat et.
5.Gün:Kabullen
Bu kadar üzüntüden sonra hem ayrılmanıza sebep olduğu(eminiz sen haklısındır bunu konuşmaya lüzum dahi yok) hem bu kadar üzmüşken seni hiç aramadığı için ona epey kızgın olmalısın. Yani üzüntüden kızgınlık aşamasına geçtin. Ondan intikam alıp kıskandırmak için başkalarıyla konuşmaya çalışmak, sürekli yanından geçerken gülüşüp  çok eğleniyormuş numarası yapmak, onun tüm arkadaşlarıyla program yapıp onu dışlamaya çalışmak sadece seni yorar. Çablamana gerek yok, onsuz da çok mutlu olduğunu gösterip dimdik ayakta olduğunu kanıtlaman yeterli.
6.Gün:Yeni Planlar Zamanı  
Kendine yeni bir hobi bulup hayatındaki boşluğu doldurmanın tam zamanı! en yakın arkadaşınla birlikte ikinizede uyacak bir kurs ya da etkinlik bulun. Böylece negatif enerjini pozitife çevirebilecek, yeni insanlarla tanışacak ve farklı şeylerle meşgul olarak kafanı dağıtacaksın. Ayrıca aktiviteler, yeni arkadaşlarla yapılan planlar sayesinde üzülmeye vakit bulamayacaksın.
7.Gün;Hayatına Devam Et
Eveeet, tam tamına bir haftanı doldurdun! Bu sabah kendini biraz daha hafiflemiş ve sanki hastalıktan yeni iyileşmiş gibi hissedebilirsin. Belki duygusal bir şarkıda hala gözlerin doluyor, ara sıra herhangi bir şey onu sana hatırlatıyor ama ilk günkü gibi değilsin. Çünkü ruhumuz da tıpkı bedenimiz gibi bazen hasta olur, ama yeniden iyileşir. Grip olmak gibi! Unutma ki önemli olan sensin.Bu ilişki sana çok acı vermiş ve bir şekilde yürümemiş ki ayrılık noktasına geldiniz ve ayrıldınız. Onunla barışsan bile aynı mutsuzluğu yaşayabilirsin. Bu yüzden artık hedefin yoluna onsuz devam etmek olmalı. Neden sana zarar veren biri için çabalamaya devam edesin ki? Artık yeni, pozitif,seni mutlu edebilecek seçimler yapmalısın. Böylece hayatına devam edecek, özgüvenini yeniden kazanacaksın. Haydi bakalım, artık daha sağlıklı düşünebildiğine göre yapmak istediklerine göz atıp kendine yeni hedefler koyabilirsin.
ONU ARAMAK İSTEDİĞİNDE OKU!!
-Bu yazıyı tekrar oku,sakın enerjini düşürme!
-Kendine bir bakım saati yap ve maske sür. Maskeni yıkayıp çıkarana kadar zaten kimseyle konuşamazsın, bu yüzdende arayamazsın.....
-Müzik dinlemek istediğin zaman eğlenceli ve hareketli şarkıları seçmende fayda var. Şarkının sonunda salya sümük ağlamak istemezsin dimi?
-Çok sevdiğin komik bir arkadaşını ara.Eminiz seni güldürmeyi başaracaktır. Hem farklı konulardan bahsetmek,kafanın dağılmasına yardımcı olur.
-Ellerinin sürekli bir şeylerle meşgul olmasını sağla. Tırnakların dışında her şey olabilir. Örneğin tel tokana farklı şekiller verebilir, bir kağıdı karalayıp resim çizmeyi deneyebilirsin.
NOTTTTTTTT: Her şey kafada başlar-biter ve inanmakta, istekte biter. Sen kafanda , kalbinde bitirmek istemedikten, atlatabileceğine inanmadıktan sonra ne yaparsan yap onu unutamaz, o senden kopmuş olsa bile sen ondan kopamazsın.....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder