29 Haziran 2015 Pazartesi

Yazın Seyahat Edilmesi Gereken Yerler

Bu yazımda ise sizlere Marmaris'ten bahsedeceğim.
                                    Marmaris
Marmaris Bodrum'la çok benzemektedir. İkisi de Muğla'nın 13 ilçesinden biridir, ikisi de turizm açısından gelişmiştir. Benzer olarak ikisininde  yaz nüfusu kış nüfusa oranla fazladır. Ama tabi ki de ikisininde kendine has özellikleri vardır.Şimdi ben size biraz Marmaris'ten söz edeyim.
Marmaris'te yapılabilecek aktiviteler:
-Marmaris su parklarına gidebilirsiniz.
-Kleopatra Adası(Sedir Adası) eşsiz kumu ve deniziyle çok meşhurdur ve sizde buraya ister geziye ister denize girmeye gidebilirsiniz.
-Dalyan'a günübirlik tekne turlarıyla gidebilirsiniz. Orada ise çamur banyosu ve İztuzu plajı gibi yerlere  gidebilir, oradaki Kaya Mezarları'nı ziyaret edebilirsiniz.
-İçmeler'in meşhur plajına girebilir akşam ise sahildeki kafelerde çok güzel waffle yeme imkanı bulabilirsiniz.
-Marmaris çarşısında alışveriş imkanı bulabilirsiniz.
-Dalış turlarına katılabilirsiniz.
-Turunç Beldesi'ne gidebilirsiniz.
-Söğüt, Akyaka gibi köyleri  ziyaret edebilir, organik ürünler satın alabilir, oranın da güzel sahillerinden faydalanabilirsiniz.
-Marmaris'in Osmaniye köyündeki Marmaris Bal Evini ziyaret edebilir. Marmaris'in çam balı gibi kendi ürettiği bal çeşitlerinden bulabilir ve arılar hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.
-Sultan Süleyman döneminde inşa edilen Marmaris Kalesi'ni ve içindeki Marmaris Müzesini ziyaret edebilirsiniz.
-Jep Safari Turları'na gidebilirsiniz fakat biraz tehlikeli olabilir.
-Mavi Turlara çıkabilirsiniz. Mavi turlarda Gulet adı verilen ahşap yatlarla koylar gezilir. Kısaca Marmaris aktiviteler ve imkanlar bakımından 7 den 70 e herkese ve her keseye hitap eden güzel bir tatil beldesidir. Gecesi ayrı gündüzü ayrı güzel olan bu belde hayatın tadını çıkarmak isteyen herkese uygundur:) Dilerim yolunuz bir gün Marmaris'e düşer. Sevgilerle :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder